Atentionare materiale pirotehnice

19-11-2014


Articol

Deoarece se apropie perioada sarbatorilor de iarna, pentru a preintampina evenimente nedorite legate de detinerea si folosirea obiectelor pirotehnice (petarde, pocnitori etc.) si pentru asigurarea securitatii si sigurantei elevilor, va reamintim ca in conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata in 2014, ale Hotararii Guvernului nr. 536/2002 pentru aprobarea Normelor tehnice privind deținerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, manuirea și folosirea materiilor explozive, ale Regulamentului intern al Colegiului National Alexandru Papiu Ilarian Tirgu-Mures, este interzisa folosirea acestora in incinta Colegiului.
Va reamintim, de asemenea, ca in conformitate cu Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata in 2014, confecționarea, deținerea, comercializarea, folosirea sau orice alta operațiune cu produse pirotehnice, precum și a artificiilor și pocnitorilor constituie infracțiune și se pedepsește cu inchisoare de la 3 luni la un an. In cazul contravențiilor, amenzile se ridica pana la 7.500 lei, iar pentru minorii sub 14 ani vor raspunde parinții, aceștia urmand a fi sancționați cu amenzi intre 100-500 lei.
In conformitate cu Regulamentul intern al Colegiului National Alexandru Papiu Ilarian Tirgu-Mures sancțiunile care pot fi aplicate elevilor care aduc obiecte pirotehnice in Colegiu, punand in pericol securitatea colegilor lor, vor fi sancționate de la scaderea notei la purtate pana la exmatriculare.Director,
Prof. Cristina Ligia Somesan